Vihti

Uutiset

Vihdin Uutiset 25.6.2009

Läntisen Uudenmaan kuntien tyhjiä vuokra-asuntoja kaavaillaan sijoituspaikaksi turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille. Vuokra-asuntoja hallinnoiva Kunta-asunnot Oy neuvotteli asiasta kesäkuun alussa Vihdin, Karkkilan ja Raaseporin kuntien edustajien kanssa.
– Vihdissä mahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, totesi kunnanjohtaja Kimmo Jarva ennen tapaamista.
– Tulevaisuudessakaan asiaan ei näyttäisi olevan muutosta. Toki kuuntelemme Kunta-asuntojen selvityksen.

Kunta-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Kalervo Haverinen kertoi toivovansa ennen kaikkea prosessin nostavan keskustelua asiasta.
– Tarkoituksena on selvittää kuntien kanssa, olisiko turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien sijoittaminen tyhjiin vuokra-asuntoihin järkevää tai edes mahdollista, hän totesi.
– Kuntia ei tietenkään haluta eikä voidakaan pakottaa tällaiseen vaihtoehtoon. Yllättävän paljon kuitenkin tyhjillään olevissa vuokra-asunnoissa on viime vuosina asunut niin sanottuja vuokratyöntekijöitä.

Kalervo Haverinen pitää pakolaisasiaa herkkänä. Toimiva esimerkki maahanmuuttajien sijoittamisesta vuokra-asuntoihin kuitenkin löytyy, pohjoisesta Suomesta.
– Rovaniemellä sijoitellaan turvapaikanhakijoita ja oleskeluluvan saaneita eri vuokra-asuntoihin. Minusta on luontevampaa käyttää tähän asuntoja kuin hotelleja, Haverinen sanoi.
– Ja onhan asialla merkittävä työllistävä vaikutus, kun turvapaikanhakijoille tarvitaan esimerkiksi ohjaajia. Rovaniemellä maahanmuuttajista ei ole tullut ongelmia. Ongelmat ovat syntyneet lähinnä suomalaisista vuokralaisista.

Kuntien kannalta suurin kysymys koskee laskun kuittaamista. Toimitusjohtaja Haverinen kertoi, että turvapaikanhakijoiden vuokrat maksaa valtio.
– Olemassa oleva asuntokanta on hyödynnettävä joka tapauksessa.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License