Siikainen

Uutiset

Yle: Siikaisiin suunnitellaan vastaanottokeskusta (28.5.2009)

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustaminen Siikaisiin ei ole vielä varmistunut. SPR ja TE-keskus ovat katsastaneet kunnasta sopivia tiloja keskukselle.

Tiloja on katsottu kerrostalosta ja vanhasta maatalouskoulusta, mutta molemmat vaatisivat remonttia, kertoo SPR:n Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilen.

Kuntalaisille järjestetään maanantaina tiedotustilaisuus pakolaisista ja vastaanottokeskuksen perustamisesta. Siikaisten kunnahallitus ottanee kantaa asiaan kokouksessaan 15.6., kertoo kunnanjohtaja Päivi Rantanen.

SPR on tällä viikolla vedonnut kuntiin ja valtioon, jotta nämä yhteistyössä tehostaisivat pakolaisten kuntavastaanottoa. Satakunta on ollut häntäpäässä pakolaisten vastaanotossa. Ainoastaan Pori otti keväällä vastaan myanmarilaisia pakolaisia.

Tällä hetkellä sisäasiainministeriö on jäädyttänyt uusien keskusten perustamisen väliarviointia varten. Keskuksista on ollut suuri pula ja uusia on perustettu. Juuri tällä hetkellä tulijamäärät ovat tasaantuneet. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua taas nopeasti, muistuttaa Ilen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License