Rauma

Uutiset

Länsi-Suomi: Rauma saattaa joskus lämmetä pakolaisten vastaanotolle (jpg)

Länsi-Suomi-lehti: Rauma saattaa joskus lämmetä pakolaisten vastaanotolle (11.10.2010)

Rauman tiukka linja pakolaisten vastaanotossa saattaa olla höllentymässä. Kaupunginhallitus aikoo jatkossa selvittää, onko Raumalla mahdollisuuksia pakolaisten sijoittamiseen kaupunkiin.

Toistaiseksi kaupunginhallituksen mielestä Raumalla ei ole mahdollisuuksia sijoittaa hätätapauksena Suomeen tulevia pakolaisia.

Ilmoitus on vastaus Satakunnan ely-keskukselle, joka tiedusteli Porin ja Rauman mahdollisuuksia hätätapausten vastaanottoon. Hätätapaukseksi luokitellun pakolaisen tapauksessa henkilö pitää siirtää nopeasti kohdemaahan suojelutarpeen, terveydellisen syyn tai tarumatisoitumisen vuoksi.

Länsi-Suomi-lehti: Rauma ei ota pakolaisia, vielä (11.10.2010)

Rauma ei aio vastaanottaa pakolaisia edes hätätapauksessa. Kaupunginhallitus ilmoitti, ettei sillä ole mahdollisuutta vastaanottaa hätätapauksena Suomeen tulevia pakolaisia Raumalle.

Asia nousi esille, kun Satakunnan ely-keskus tiedusteli montako ja millaisella aikataululla Rauma voisi myöntää pakolaisten kuntapaikkoja.

Rauma on vetänyt lähes nollalinjaa pakolaisten suhteen. Historia tuntee ainoastaan yhden myönteisen kuntasijoituspäätöksen 2000-luvulla Raumalla.

Nyt kaupunginhallitus haluaa kuitenkin selvittää mahdollisuudet pakolaisten sijoittamiseen.

Länsi-Suomi-lehti: Raumalta ei löydy valmiutta pakolaisryhmien vastaanotolle (15.1.2009)

Rauman päättäjät eivät ole valmiita vastaanottamaan pakolaisryhmiä kaupunkiin. Myöskään erillistä vastaanottokeskusta ei haluta perustaa.

Kaupunginhallitus oli asiasta yksimielinen, kun se vastasi Satakunnan TE-keskuksen kunnille osoittamaan kyselyyn.

– Linja on se, ettei vastaanottokeskusta perusteta. Olemme tukeneet voimakkaasti työperäistä maahanmuuttoa, ja telakalla ja Olkiluodossa on paljon ulkomaista työvoimaa. Katsoimme, että Rauma on tehnyt oman osansa siinä, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eero Laine (sd.).
[…]

Asiakirjat, dokumentit

TE-keskuksen kirje 15.8.2008

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License