Outokumpu

Uutiset

Karjalainen: Vain viisi Pohjois-Karjalan kuntaa ottaa pakolaisia (10.6.2009)

Kuntapakoista huutava pula. Outokumpukin päätti olla vastaanottamatta pakolaisia.

Kontioniemen vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 41 asukasta, jotka odottavat sijoituspaikkaa jostakin kunnasta. Kontiolahden toisessa vastaanottokeskuksessa Paiholassa kuntapaikan odottajia on 15.

– Kontiolahdessa on nyt kolmasosa koko maan aikuisyksikköjen kuntapaikan odottajista, sanoo Pohjois-Karjalan TE-keskuksen suunnittelija Pirjo Ratinen.

Ratinen kuvasi viime elokuussa, että Pohjois-Karjalassa on huutava pula kuntapaikoista. Nyt hän kuvaa pulaa erittäin huutavaksi.

Pohjois-Karjalan kunnista pakolaisia ottaa vastaan tällä hetkellä vain viisi: Joensuu, Kontiolahti, Nurmes, Lieksa ja Kitee.

TE-keskus on viimeksi kysynyt sijoituspäätöstä Liperiltä ja Outokummulta. Viime viikolla vastaanoton torjui Liperi. Outokummun kaupunginhallitus päätti eilen seurata Liperiä, jonka kanssa sillä on yhteinen sosiaali- ja terveystoimi. Kielteisiä päätöksiä perusteltiin yleisellä taloustilanteella, joka luo paineita sosiaalitoimeen.

Yle: Outokumpu pohtii pakolaisten vastaanottamista (9.6.2009)

Outokummun kaupunki on suhtautumassa kielteisesti pakolaisten vastaanottotoimintaan. Kaupunginjohtaja esittää tänään kokoontuvalle hallitukselle, ettei Outokumpu vastaanottaisi pakolaisia, koska Liperikin on tehnyt asiasta kielteisen päätöksen.

Kaupunginjohtaja esittää syyksi Outokummun ja Liperin välisen sosiaali- ja terveystoimien yhteistyön.

Liperin kunnanhallitus vetosi viime viikolla tehdyssä päätöksessään yleiseen taloustilanteeseen, joka luo paineita kunnan omaan sosiaalitoimeen. TE-keskus on pyytänyt kuntia vastaanottamaan pakolaisia, sillä tarve uusien pakolaisten sijoittamiskunnille on suuri. Tällä hetkellä pohjoiskarjalaisista kunnista pakolaisia vastaanottavat Joensuu, Kontiolahti, Kitee, Lieksa ja Nurmes.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License