Liperi

Uutiset

Karjalainen: Vain viisi Pohjois-Karjalan kuntaa ottaa pakolaisia

Kuntapaikoista huutava pula. Outokumpukin päätti olla vastaanottamatta pakolaisia.

Kontioniemen vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 41 asukasta, jotka odottavat sijoituspaikkaa jostakin kunnasta. Kontiolahden toisessa vastaanottokeskuksessa Paiholassa kuntapaikan odottajia on 15.

– Kontiolahdessa on nyt kolmasosa koko maan aikuisyksikköjen kuntapaikan odottajista, sanoo Pohjois-Karjalan TE-keskuksen suunnittelija Eija Ratinen.

Ratinen kuvasi viime elokuussa, että Pohjois-Karjalassa on huutava pula kuntapaikoista. Nyt hän kuvaa pulaa erittäin huutavaksi.

Pohjois-Karjalan kunnista pakolaisia ottaa vastaan tällä hetkellä vain viisi: Joensuu, Kontiolahti, Nurmes, Lieksa ja Kitee.

TE-keskus on viimeksi kysynyt sijoituspäätöstä Liperiltä ja Outokummulta. Viime viikolla vastaanoton torjui Liperi. Outokummun kaupunginhallitus päätti eilen seurata Liperiä, jonka kanssa sillä on yhteinen sosiaali- ja terveystoimi. Kielteisiä päätöksiä perusteltiin yleisellä taloustilanteella, joka luo paineita sosiaalitoimeen.

Karjalainen: Liperin taloustilanne estää ottamasta pakolaisia? (28.5.2009)

Kunnanhallitus käsittelee maanantaina TE-keskuksen pyyntöä, voisiko myös Liperi asuttaa alueelleen vuokra-asuntoihin oleskeluluvan saaneita pakolaisia. Kunnanjohtaja Hannele Mikkanen esittää, että ei tässä vaiheessa.

– Joensuun seudulla painiskellaan korkean rakennetyöttömyyden kanssa. Yleinen taloustilanne luo paineita kunnan omaan sosiaalitoimeen jo tällä hetkellä. Vuokra-asuntoihin Liperissä on noin 100 henkilön jono, hän toteaa.

Pohjois-Karjalassa pakolaisia ottavat vastaan Joensuu, Kontiolahti, Kitee, Lieksa ja Nurmes. TE-keskuksen mukaan lisää kuntia tarvitaan hoitamaan yhteistä pakolaisvelvoitetta.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License