Kärkölä

Uutiset

YLE: Kärkölä ei aio ottaa pakolaisia (24.2.2009)

Päijät-Hämeen kunnat suhtautuvat yhä nuivasti pakolaisten vastaanottoon. Jo kaksi kuntaa, Hollola ja Kärkölä ovat vastanneet kieltävästi TE-keskuksen esitykseen, että muutkin Päijät-Hämeen kunnat kuin Lahti ottaisivat vastaan kiintiöpakolaisia.

Kärkölän kunta ei ota vastaan pakolaisia. Kunnanhallitus sorvasi maanantai-iltana vastausta Hämeen TE-keskuksen esitykseen ottaa vastaan kiintiöpakolaisia. Kärkölässä katsotaan, että neuvotteluja TE-keskuksen kanssa ei aloiteta.

Hämeen TE-keskuksella on sopimus pakolaisten vastaanottamisesta vain Lahden ja Hämeenlinnan kanssa. Sisäministeriö edellyttää Hämeen pakolaispaikkojen kaksinkertaistamista. Nyt paikkoja on 45, tänä vuonna määrä pitäisi kasvattaa yhdeksään kymmeneen, sanoo palvelupäällikkö Katriina Haapakangas.

Viime viikolla Hollola ehätti jo vastaamaan TE -keskukselle, ettei sillä ole mahdollisuuksia vastaanottaa kiintiöpakolaisia tai turvapaikanhakijoita.

Sisäministeriö esittää korotusta korvauksiin, joita valtio maksaa kunnille pakolaisten kotouttamisesta. Korvaus on pysynyt samana yli 15 vuotta, mikä on vähentänyt kuntien halua ottaa vastaan pakolaisia. Kunta saa vastaanottamastaan pakolaisesta valtiolta vajaat 2000 euroa vuodessa kolmen vuoden ajan.

Tänä vuonna Suomen pakolaiskiintiö on edellisvuoden tapaan 750 henkilöä.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License